Talentmanagement

techniek-vrouw

Lagere functies bij gemeenten verdwijnen

Arbeidskundigen voorspellen dat gemeenten in de nabije toekomst nauwelijks banen op (v)mbo-niveau zullen bieden. De functie-eisen worden steeds hoger waardoor gemeenteambtenaar steeds meer en meer competenties en vaardigheden in huis moet hebben. Deze voorspelling doet de belangenbehartiger van SW-bedrijven Cedris op zijn website.

Directeur Pepers van het A+O fonds Gemeenten voorspelt dat (v)mbo’ers straks nog nauwelijks administratieve functies op hun eigen niveau kunnen vervullen in de gemeentehuizen. De decentralisaties hebben grote gevolgen voor gemeentelijke organisaties en hun (administratieve) personeel.

Regie vervangt protocol

Omlijnde protocollaire taken zoals het vaststellen of iemand recht heeft op een bepaalde subsidie of voorziening vervallen, en maken plaats voor regie-achtige en procesachtige functies. “De opdracht wordt straks om aan de slag te gaan met multiprobleemgezinnen, en om er in keukentafelgesprekken met ze uit te komen. Dat lukt niet aan de hand van lijstjes,” aldus Pepers. Regie-organisaties hebben eerder behoefte aan voornamelijk hoger opgeleide ambtenaren dan zogeheten beheerorganisaties.

Een andere tendens is dat sommige gemeenten eerder uitbestede taken rond catering en schoonmaak weer laten uitvoeren door mensen die ze zelf in dienst nemen (inbesteden). Hierdoor blijven er kansen voor mensen in de laagste salarisschalen 5 en 6.