Leiderschap

Women on top

Leiderschap: dit is hot in 2016

Leiderschap gaat niet langer over aansturen, beoordelen en oplossen. Waarover wel?

Onlangs vond het grootste internationale congres over leren en ontwikkelen plaats, De ATD in Denver, Verenigde Staten. Ook leiderschap was een hot topic, stelt Janneke Schenning in haar blog op HRbase.nl. Als directeur van Schouten & Nelissen University was zij aanwezig was op het congres. Schenning omschrijft de belangrijkste trends op het gebied van leiderschap.

Tijdens de conferentie was er veel aandacht voor leiderschap en het ontwikkelen hiervan. Met omschrijvingen als ‘Reality based leadership, #leadlikeagirl, stand out leaders, leader-full leaders’ kon het niet op. Bij twee van de drie keynote speakers stond leiderschap centraal. Bekende sprekers en auteurs Simon Sinek en Brené Brown hielden beiden een sterk pleidooi voor sociaal, betrokken en empatisch leiderschap. En een oproep aan de beroepsgroep om hier in ontwikkeling sterk op te sturen.

Simon Sinek was vurig in zijn pleidooi: “Leadership is about taking care of the people. The people will take care of the results”. Sinek gaf alle HR(D)ers een duw in de rug om voor de ontwikkeling van dit type leiderschap in organisaties te gaan staan.

Brené Brown riep leiders op “Be brave, Show up and be there. With absolute clarity of your values.”

Leiderschapstrends 2016

Een van de titels van de leiderschapsworkshops was ‘Unlock de power of Social Leadership’. Kortom, de trends in leiderschap tekenden zich helder af. Samen met een van de Nederlandse delegatieleiders en mijn collega Corline van Reenen, zetten we de tien trends op een rij.

HOT
Hart
Vooruitkijken
Relatie
Courage
Met aandacht
Vraag
Potentieel (Lees ook het artikel Leiderschap? Kijk naar invloed in plaats van functie)
Volger
Netwerk
Heart Count

NOT
Hoofd
Terugkijken
Resultaat
Comfort
Snel
Antwoord
Gebrek
Leider
Topdown
Head count

Kijkend naar deze trends, dan zien we dat in leiderschap niet langer aansturen, beoordelen en oplossen centraal staan. Leiderschap gaat over verbinden, zorg, kwetsbaarheid en moed. Zodat we met elkaar loskomen van organisaties waarin iedereen dagelijks zijn harnas aandoet, sterk moet zijn en slikt en terughoudt. In plaats daarvan organisaties waarin iedereen het beste van zichzelf durft te geven, zijn vragen durft te delen, mislukkingen als leerkansen ziet. Omdat je weet: er wordt voor me gezorgd. Of zoals Brené Brown zei: ‘Soft skills zijn de nieuwe tough skills!’

Meer inspiratie over leiderschap:

Bekijk de YouTube-video van Brené Brown over empathie
Bekijk de TED video van Simon Sinek over waarom goede leiders je veilig laten voelen

Over de auteurs: Janneke Schenning is directeur van Schouten & Nelissen University en blogt regelmatig over leiderschap en ontwikkeling op HRbase.nl. Corline van Reenen is Lead Consultant bij opleider en adviesbureau Schouten & Nelissen.