Verdieping

krokodil-brein-oog

Onmisbaar bij loopbaanbeleid: het krokodillenbrein

Wilt u medewerkers loopbaanplannen laten maken? Zorg dan dat het goed zit met het krokodillen- of oerbrein. Anders valt er niets te plannen.

Toegepaste breinkennis wordt steeds belangrijker voor HR. Want pas als u weet hoe de menselijke hersenen werken, kunt u mensen en teams daadwerkelijk beïnvloeden. Zo is het ‘oerbrein’, ook wel krokodillenbrein genoemd, van vitaal belang voor loopbaanontwikkeling. Dat stelden Anjo Dimmers en Erik van Landewijk op het Congres Anders Werken op dinsdag 15 november. Beiden geven aan de hand van toegepaste breinkennis trainingen in beïnvloeding.

Stip op de horizon

Wat ons als mens namelijk onderscheidt van andere diersoorten is het feit dat wij terug kunnen kijken op wat is geweest, en vooruit kunnen kijken naar wat nog komen gaat. Dit stelt ons in staat om zowel op organisatie- en teamniveau, als op individueel niveau een strategie te bepalen. Een stip op de horizon te zetten en een plan te maken.

Medewerkers zijn dus in staat een loopbaanplan te maken en door tussendoelen te stellen, zich een weg omhoog te ontwikkelen. Maar daar zijn randvoorwaarden aan verbonden, zeggen Dimmers en Van Landewijk. Het bepalen van een visie zit namelijk in de derde, buitenste hersenlaag.

Eigenlijk is deze laag de meest geavanceerde. Hierin reflecteren we en bedenken we een strategie voor de toekomst. Maar om deze laag te kunnen functioneren, moeten de zaken in de andere twee – meer primaire hersenlagen – wel op orde zijn.

Dominante collega van invloed op loopbaan

Even een stapje terug. De tweede hersenlaag heeft te maken met het groepsgevoel. Vertaald naar organisaties: hoe staat een medewerker erbij op teamniveau? Valt hij binnen of buiten de groep? Pas wanneer iemand erkend wordt, functioneert hij goed. Een dominante manager of collega kunnen dus bepalend zijn of de medewerker zich verder kan ontwikkelen.

Zorg voor een veilig krokodillenbrein

Nog een laag dieper zit het oerbrein, ook wel krokodillenbrein genoemd. Bij het functioneren van dit deel van de hersenen speelt veiligheid een cruciale rol. Dit deel doet niets totdat het voeding en veiligheid heeft gekregen. Dimmers: ‘Speelt er een reorganisatie of conflict? Of wordt de medewerker gepest? Zorg dan eerst dat dit wordt opgelost, anders heeft het simpelweg geen zin om over de toekomst van de loopbaan te praten.’

Lees ook: 3 trends in loopbaanmanagement