Nieuws

shutterstock_flexibel inzetbaar duurzaam strategie

Grote pot opleidingsgeld? Dat zegt niks..

Slechts een kleine groep medewerkers blijft zich vol enthousiasme ontwikkelen. Een veel grotere groep doet er maar weinig aan. Hoe groot uw opleidingsbudget ook is.

Het gebrek aan ontwikkeldrang van medewerkers. Het blijkt een hoofdpijndossier voor werkgevers in een tijd waarin continu ontwikkelen een vereiste is voor iedereen. Aan het opleidingsbudget ligt het vaak niet. Dat stellen deskundigen dinsdag in het Financieele Dagblad.

Geld voor opleiding gaat vooral naar de jongeren en hoogopgeleiden, zegt HR-adviseur Cristel van de Ven in de krant. Daar verwachten werkgevers vaak het meeste rendement. In ouderen en lageropgeleiden wordt minder geïnvesteerd. Zij weten bovendien de weg naar opleidingen minder goed te vinden. Niet alleen omdat werkgevers minder investeren in oudere werknemers – zoals onlangs bleek eerder uit onderzoek – maar ook omdat laagopgeleiden de opleidingsregelingen scholingsfondsen minder goed kennen.

Ook aan robotisering wordt weinig aandacht besteed op de werkvloer. Het domineert het nieuws en de agenda van congressen, maar de werknemer zelf heeft geen zicht op wat het betekent voor de eigen baan. Zo stellen de deskundigen. Managers weten het ‘moeilijke gesprek’ over de toekomst niet goed te voeren, aldus Van de Ven.

Hoe medewerkers in de ontwikkelstand te krijgen? Daar is een oplossing voor, zo bleek onlangs uit promotieonderzoek van Jessica van Wingerden. Trainingen om medewerkers te leren job craften zetten medewerkers namelijk in de leerstand. Lees meer in het artikel Zo zet HR medewerkers in de leerstand.

Lees het volledige artikel op FD.nl