Uncategorized

Arbeidsmarkt

Talentmanagement is ‘topprioriteit’ voor HR

HRM’ers vinden talentmanagement topprioriteit in 2014: 40 procent van hen is bezig met het ontwikkelen van de talenten van hun mensen in huis.

In 2015 bedraagt het percentage HRM’ers dat zich inzet voor talentontwikkeling van het personeel 39 procent. Dat blijkt uit het jaarlijkse grote onderzoek ‘HR-Trends 2014-2015’  van salaris- en HR-dienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij. Het onderzoek werd gehouden onder ruim 700 Nederlandse HR-professionals (zowel in loondienst als zelfstandig) en focust zich op de inhoud en de beloning van de HR-functie.

Het prioriteitenlijstje van HR  wordt opgevolgd door strategische personeelsplanning (38 procent) en vernieuwde aandacht voor het arbeidsvoorwaardenbeleid (32 procent). De aandacht voor dit beleid is het afgelopen jaar met maar liefst 16 procent gestegen.

TIP: Kom naar het Congres over Personeelsplanning op 25 november en leer hoe u talentmanagement combineert met uw strategische personeelsplanning.