Uncategorized

Werkeloosheid blijft dalen

Test talentvolle medewerkers in de OR

Organisaties vergeten nog wel eens dat de ondernemingsraad een belangrijke rol kan spelen bij talentmanagement. Wie wil weten of iemand competenties heeft die in de toekomst nodig zijn, doet er goed aan deze medewerker te motiveren voor medezeggenschap.

Dat stelt Nico Siffels, senior adviseur en partner bij Mede. Hij ziet de OR als een krachtig instrument voor talentmanagement. Leden worden uitgedaagd op gebieden als samenwerking, besluitvorming, communicatie en onderhandelingsvaardigheden. Siffels noemt als voorbeeld een bank waar de managers werden uitgedaagd om zich in te zetten voor medezeggenschap. In de OR leerden zij samenwerken zonder hiërarchische structuur.

Maar talentmanagement via de ondernemingsraad is volgens Siffels zeker niet voorbehouden aan aanstormende managers. “Je kunt de ondernemingsraad ook gebruiken voor talentscouting. Dat wordt veel toegepast in het hogere spectrum van een organisatie, maar het kan ook in een productieomgeving goed werken. Ik stel mij een situatie voor waarbij een lijnmanager zegt: ‘Ik heb een talent in de groep. Ik wil wel eens weten of hij ook goed kan onderhandelen of bij kan dragen aan besluitvorming.”

Siffels pleit er daarom voor om de or-werkzaamheden veel breder te zien dan alleen als medezeggenschap. “Onze stelling is dat als je drie jaar in de ondernemingsraad zit, je ontzettend veel leert, ook zonder formele opleiding.” Werkgevers kunnen daar veel meer gebruik van maken, als ze de or tenminste herkennen en erkennen als leeromgeving. “Omdat de kennis die je opdoet als OR-lid niet expliciet wordt benoemd, wordt het door werknemers en werkgevers niet altijd gebruikt.”

TIP! Alles weten over hoe je medezeggenschap kan benutten voor talentscouting en het ontwikkelen van medewerkers? Bezoek het congres De OR als krachtige leeromgeving op 12 december in Doorn