Nieuws

shutterstock_duurzame inzetbaarheid energie vitaal

Veertiger pas op: denk om uw inzetbaarheid!

De veertiger die productieve, drukke werkwerken maakt? Ja die ja. Díe moet aan zijn inzetbaarheid werken.

U heeft ze ongetwijfeld in dienst: veertigers in de bloei van hun leven. Productief en een aanwinst voor het bedrijf, thuis een gezinnetje. Mocht het bij u niet lukken, dan komen ze elders wel aan de bak. Juist deze mensen, die moeten denken om hun inzetbaarheid.
Want waar de aandacht van het kabinet voor de risico’s van robotisering (>PW De Gids) en bijbehorende inzetbaarheid vooral uitgaat naar jongeren en ouderen, gaat ze voorbij aan een belangrijke risicogroep. Dat stelt Janine Vos, HR-directeur van KPN, woensdag in een interview met het Financieele Dagblad. De veertiger heeft veel te verliezen. Het personeelsbestand van KPN kromp de afgelopen flink door automatisering en voor de resterende werknemers is het een belangrijke taak om duurzaam inzetbaar te blijven.

Lees ook: Robot pikt uw baan voorlopig niet in

Aan het verstand peuteren
De grootste risicogroep van de robotisering zijn de 55-plussers, beaamt Vos. Maar in tegenstelling tot de groep werknemers van in de veertig, hebben zij vaak minder te verliezen. Veertigers zitten nog niet tegen hun salarisplafond, draaien drukke, productieve werkweken, hebben jonge kinderen die nog moeten studeren en zijn niet of nauwelijks begonnen aan hun pensioenopbouw.
De uitdaging zit ‘m erin: hoe peuter je deze werknemer, die in de bloei van zijn leven zit, aan zijn verstand dat hij moet investeren in zijn eigen inzetbaarheid? ‘Deze mensen moeten hun volgende loopbaan nog uitvinden’, zegt Vos. Zij hebben in financieel opzicht minder ruimte om keuzes te maken en zullen versneld moeten bijleren.

Veertiger-verdienmodel
Volgens Vos moet deze groep werknemers meer gaan denken als een zzp’er aan zijn ‘verdienmodel’. Vos: ‘Als je voelt dat je ieder jaar minder leert en toevoegt, dan moet je in jezelf gaan investeren. Zit je al langer dan vijf jaar op dezelfde positie? Dan mag je wel bewegen. Het is de kunst om in jezelf te investeren terwijl je heel druk bent.’

TIP: Lees meer over het inzetbaar houden van uw mensen op het platform Overduurzameinzetbaarheid.nl