Nieuws

manager leiding verbaasd vraag twijfel loopbaan

Hoe big data u leugentjes vertellen

Big data en HR analytics. Het zijn mooie tools voor strategische beslissingen. Zeker voor grote organisaties. Maar pas er wel een beetje mee op.

Big data. HR Analytics. Ze zijn handig, maar lang niet altijd betrouwbaar. Behandel data dus niet als heiligheden. Analytics-specialist Information Builders verzamelde de belangrijkste redenen om op te passen met big data in de whitepaper How Big Data Can Lie.

Een van de voornaamste oorzaken waarom organisaties zich daar niet niet blind op moeten staren, is de snelheid waarmee een enorme hoeveelheid informatie wordt vergaard en verwerkt.

20.000 zwangere mannen

Dit kan leiden tot een groot aantal onzorgvuldigheden en fouten. En deze fouten kunnen een enorme impact hebben, zeker wanneer de incorrecte informatie wordt gebruikt als basis voor maatregelen. Waar een tikfout toe kan leiden, bleek eerder in het Verenigd Koninkrijk. Incorrecte invoer van data zorgde ervoor dat volgens de bestanden van de nationale gezondheidsdienst NHS 20.000 mannen zwanger waren.

Verwijder vervuilde en verouderde data

Alleen een volledig geautomatiseerd systeem van data quality management kan deze problemen voorkomen, stelt Information Builders. Organisaties moeten proactief zorgen dat hun data betrouwbaar is. Vervuilde en oude data moet worden geëlimineerd voordat het andere databases kan aantasten.

Want foute of verouderde informatie over – bijvoorbeeld – de voorkeuren van uw medewerkers, kunnen bij het aanpassen van het arbeidsvoorwaardenbeleid misschien wel tot verkeerde keuzes leiden. U past het beleid niet voor niets aan, toch?

Lees ook over analytics: ‘Quick and dirty HRM werkt niet’

Veel big data? Veel big fouten

Ook de omvang van big data werkt fouten in de hand. Hoe meer data, hoe groter de kans dat een analist een vergissing over het hoofd ziet, waarschuwt Information Builders. Het is onmogelijk om handmatig door de gegevens heen te gaan en fouten te detecteren en te corrigeren. Ook hier moet automatisering de oplossing bieden.

TIP: Meer nieuws over big data en HR analytics? Bezoek de website Over eHRM