Nieuws

Positieve beoordeling

Wat te doen met onderpresteerders?

Veel werkgevers die klagen dat ze niet genoeg mensen kunnen vinden in de war for talent, hebben in feite best genoeg mensen in dienst. Ze hebben alleen zo veel onderpresteerders op de loonlijst staan, dat ze meer mensen aan willen nemen om de rotte appels te compenseren.

Dat stelt HR-blogger Tim Sackett in zijn artikel How to Tell an Employee They Suck. Hij vindt dat mensen die slecht leveren veel te omslachtig worden aangepakt. “We hebben gesprekken met ze en zeggen dat ze er een tandje bij moeten doen en moeten proberen het beste uit zichzelf te halen. Wat we niet zeggen is dat ze waardeloos zijn.”

Volgens Sackett zitten er alleen maar voordelen aan wanneer je ronduit tegen een werknemer zegt dat hij waardeloos is. “Ofwel ze realiseren zich dat je gelijk hebt en  je kunt plannen maken voor hun vertrek, of ze vinden dat je het verkeerd ziet en ze gaan harder werken om dat te bewijzen.” Sackett waarschuwt dat dat laatste ongeveer 50/50 succes biedt. “Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel toewijding ze in hun werk steken, en meestal is dat voldoende om redelijk te functioneren. Maar laten we eerlijk zijn, mensen gaan zelden van waardeloos naar rockstar.”