Nieuws

Interim manager populair

Wéér nieuwe melding van ontduiking flexregels WWZ

Na alle berichtgeving rondom werkgevers die de WWZ ontduiken, lijkt nu ook Nationale-Nederlanden zijn flexpersoneel opzij te zetten.

Het regent al een tijdje berichten over werkgevers die stelselmatig tijdelijk personeel ontslaan om de flexregels van de WWZ te ontduiken. Na ING, de Belastingdienst en de vleessector, blijkt nu ook verzekeringsmaatschappij Nationale-Nederlanden zich hier schuldig aan te maken. Dat bericht de Volkskrant woensdag.

TIP: Lees wat de Wet werk en Zekerheid zegt over flexwerkers op PW De Gids Vakbase.

De verzekeringsmaatschappij stuurt trouwe uitzendkrachten de laan uit, vooruitlopend op de Wet werk en zekerheid die flexwerkers per 1 juli meer zekerheid moet geven. Dat baseert de Volkskrant woensdag op basis van een interne memo. Nationale-Nederlanden hoopt hiermee net als ING de ontslagvergoeding te ontduiken die geldt vanaf 1 juli. Uitzendkrachten melden dat hun contracten niet worden verlengd om te voorkomen dat ze een vaste baan krijgen.

CNV opende vorige week een meldpunt waarbij werknemers misbruik van de WWZ (>PW De Gids) van hun werkgever aan de kaak kunnen stellen. De vakbond vreest dat de ING, vleessector en de Belastingdienst slechts ‘het topje van de ijsberg zullen zijn’. (MediaWatch/Redactie)

TIP: Meer weten over de nieuwe ontslagregels? Meld u aan voor de workshop Het nieuwe ontslagrecht in de praktijk op 21 mei.