Nieuws

Bijleren op het werk

Werkgever wil in 2020 ander type medewerker

In 2020 hebben werkgevers behoefte aan een nieuw type medewerker. Opleiding en ervaring worden minder relevant. Een sollicitant moet laten zien dat hij effectief reageert op de veranderingen.

Dat stelt Tempo-Team op basis van eigen trendonderzoek. “Grote corporaties willen straks in eerste instantie niet meer weten wat je gestudeerd hebt of bij welk bedrijf je vandaan komt. Ze willen weten wat je kunt, wat je intrinsieke motivatie is en hoe je je effectief aanpast. Bij veel van onze klanten in de technologie en ICT zie je dat nu al gebeuren”, vertelt Suzanne Jungjohann, HR Directeur bij Tempo-Team.

Als gevolg hiervan verandert ook het curriculum vitae. Afgeronde opleidingen en eerdere werkgevers maken plaats voor een concrete onderbouwing van vaardigheden. Werkzoekenden moeten hier volgens Jungjohann nu al op inspelen door bij hun sollicitatie duidelijk te laten zien dat ze de actuele trends in het vizier hebben en aangeven hoe ze hier op gaan inspelen. En dan op een manier die voor het bedrijf een toegevoegde waarde heeft. “Je kan bijvoorbeeld een zelf bedachte case presenteren die slaat op het bedrijf of branche waar je solliciteert. Dat dat niet 100 procent overeenkomt met de praktijk, is niet heel erg. Dat kan ook niet, want je kent niet alle details. Maar je laat wel zien dat je denkwijze flexibel is en dat je actief meedenkt over de actuele uitdagingen”: adviseert Jungjohann.

TIP! Met vakgenoten van gedachten wisselen over de vraag hoe je plant voor 2020? Kom naar het congres Over Personeelsplanning op 10 december in Doorn. De strijd om talent begint nú!