Uncategorized

Zieke werknemer, hoge personeelskosten

Werkgevers verspillen miljoenen aan personeelskosten

Ondanks moeilijke tijden blijken bedrijven en instellingen nog steeds weinig oog te hebben voor de optimalisatie van de personeelskosten. Opmerkelijk omdat deze voor de meeste organisaties vaak meer dan 80 procent van de totale kosten uitmaken.

Uit onderzoek van de Déhora Consultancy Group blijkt dat werkgevers door een betere personeelsplanning vaak vele tienduizenden tot honderdduizenden euro’s kunnen besparen, zonder noemenswaardige investeringen. Organisaties kunnen nu hun besparing berekenen met de Calculator Personeelskosten.

Kostenbesparing op kostenbesparing
Een verbeterde personeelsplanning betekent betere arbeidsomstandigheden, waardoor medewerkers hun werk op prettige wijze kunnen doen en er minder verloop ontstaat. Dit bespaart op de kosten voor werving, opleiding en het inwerken van nieuw personeel. Ook neemt vrijwel altijd het ziekteverzuim af, wat ook een flinke besparing oplevert. Door verder slim te plannen kunnen overuren en leegloopuren worden voorkomen en lopen de loonkosten niet onnodig uit de hand.

Ook blijkt dat planners niet altijd goed op hun taken zijn voorbereid of niet over goede roostersoftware beschikken. Hierdoor ontstaan er problemen met wet- en regelgeving en worden de Arbeidstijdenwet en cao-voorwaarden niet gerespecteerd, wat leidt tot conflicten met werknemers en or, en soms tot aanzienlijke boetes van de Arbeidsinspectie. Het gevolg van een non-optimale personeelsplanning is een jaarlijkse verspilling van grote sommen geld door werkgevers.

Op PW de Gids Vakbase leest u ook alles over regelmatig ziekteverzuim.