Teamsamenstelling

scenario strategie video recruitment selectie werving

Werknemer niet tevreden met eigen team

Een beetje team heeft tegenwoordig een paar vaste krachten, een handjevol tijdelijke dienstverbanden, een paar payrollers, uitzendkrachten, zzp’ers misschien. Ergens een paar externe specialisten wellicht. Door de flexibele arbeidsmarkt worden teamsamenstellingen steeds diverser. En daar valt voor veel organisaties nog een efficiëntieslag te maken. Want waar ruim de helft van de werkgevers vindt dat ze het beste uit hun teams halen, beaamt slechts een derde van de werknemers dat. Dat blijkt uit het jaarlijkse Red Report van Tempo-Team.

Lees ook: Zo doet u meer met minder mensen

Een op de vijf vindt bovendien dat de werkverdeling slecht is. 55 procent van werkgevers en werknemers vindt dat de werkdruk is toegenomen door de jaren heen. Die hoge werkdruk zorgt ook voor minder plezier in het werk, geeft 35 procent aan. Om dit plezier te verhogen is humor een belangrijke stress verlagende factor.

Een goedlopend team samenstellen doet u niet door gelijk gestemden bij elkaar in een team te stoppen, zo bleek uit eerder onderzoek. Multidisciplinaire teams presteren beter als zij bestaan uit mensen die elkaar respecteren om wat men kan in plaats van wie men is. Betere teams bestaan uit mensen die elkaar prestatiegericht respecteren en waarderen.