Nieuws

Werkloos

Werknemer voelt zich niet thuis

Niet meer dan een op de vijf mensen vindt dat zijn werkgever bij hem past. Dat blijkt uit onderzoek onder zevenduizend werknemers van grote bedrijven in tien verschillende landen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van werkomgevingsspecialist Steelcase.

Van de kenniswerkers wereldwijd is 41 procent niet of niet erg tevreden met zijn werkomgeving. 68 procent van de mensen die zegt niet tevreden te zijn met zijn werkomgeving, geeft als belangrijke reden hiervoor dat ze niet mobiel en uitsluitend binnen de muren van het kantoor kunnen werken. Het moeten werken in een open kantooromgeving wordt door 35 procent van de mensen die ontevreden zijn, genoemd.

De gevoelens van ontevredenheid met betrekking tot de werkomgeving hebben te maken met het feit dat kenniswerkers weinig zeggenschap hebben als het gaat om waar en hoe ze willen werken. Veel kenniswerkers mogen niet zelf kiezen of ze op kantoor of in een andere omgeving willen werken. En als ze op kantoor werken, hebben ze vaak niet de mogelijkheid een werkplek te kiezen die aansluit bij hun gemoedstoestand en de taken die ze moeten uitvoeren.