Whitepapers

De klassieke tijdregistratie voorbij

Ambitieuze organisaties gebruiken Workforce Empowerment om talent te behouden en competitief te blijven. De strategie richt zich op de autonomie van de medewerker en op een optimale samenwerking tussen de verschillende medewerkers binnen dezelfde organisatie. Dat gebeurt vaak in zelfstandige teams over verschillende afdelingen heen. Voor de overstap naar Het Nieuwe Werken zijn nieuwe systemen …

Lees verder

Waarom tijdregistratie?

Tijdregistratie is een belangrijke schakel in de automatisering binnen de organisatie. Maar tijdregistratie kan ook een gevoelig onderwerp zijn, waarover binnen organisaties op verschillende manieren wordt gedacht. Het e-book Waarom tijdregistratie geeft inzicht in de verschillende redenen waarom organisaties overgaan op tijdregistratie. Het boek is een uittreksel van de eerder verschenen uitgave De nieuwe kijk op …

Lees verder

De kansen voor HR met Big Data benutten

Binnen de HR zijn er meer en meer scenario’s waarbij Big Data niet alleen gebruikt kan worden als ‘gereedschap voor techneuten’, maar ook voor talent managers om trends beter te begrijpen en problemen binnen hun eigen afdeling op te lossen. In de whitepaper Big Data in HR leest u hoe u de kansen kunt benutten.

Lees verder

Kostbaar talent werven en behouden nu, morgen en erna

Globalisering, generatieverschuivingen, een nieuwe houding ten opzichte van werk en de consumerization van IT dwingen manager de beste manieren om hun kostbare talent te werven, trainen en beheren te heroverwegen. Ontdek hoe u aan de behoeften van uw moderne werknemers kunt voldoen, in lijn met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Lees verder

5 concrete voordelen van eHRM

HR-afdelingen aarzelen vaak nog om oude administratieve systemen te vervangen. Dat is jammer, want de invoering van eHRM levert veel meer op dan alleen kostenbesparing. Ontdek wat de Vijf concrete voordelen zijn van eHRM in deze whitepaper.

Lees verder