Uncategorized

Wie niet mobiel is laat talent lopen

Organisaties die hun bedrijfswebsite niet aanpassen voor smarphones en tablets, verliezen aan status in de ogen van werkzoekenden.

Dat schrijft het Britse Chartered Management Institute op basis van Monster.co.uk. Om toptalent aan te trekken moet een organisatie zijn website aanpassen aan de eisen van de mobiele mens. 19 procent van de ondervraagden in het onderzoek vond dat het werkgeversmerk is beschadigd wanneer zij de site niet op hun smartphone kunnen bekijken.

Volgens Sinead Bunting, marketing directeur van Monster.co.uk hoort het aanpassen van de site bij succesvol talentmanagement. “Dit houdt in dat het sollicitatieproces en de informatievoorziening over vacatures beschikbaar moet worden gemaakt voor een breed scala aan apparaten, waaronder smartphones, desktops en tablets, want anders zullen organisaties merken dat een nieuwe generatie werkzoekenden door de mazen van het net glipt.”

TIP! De strijd om talent begint nu! Hoor er alles over tijdens het congres Over Personeelsplanning op 10 december in Doorn