Uncategorized

Zo krijgt u een wendbare organisatie met SPP

Hoe houdt u uw organisatie flexibel in een tijdperk van continue verandering?

Technologische ontwikkelingen gaan sneller dan ooit, we hebben te maken met een economische crisis zoals nog niet eerder is vertoond, de arbeidsmarkt staat op het punt een kanteling te maken in leeftijdsopbouw en door internet en globalisering is de wereld ‘kleiner’ geworden. Tel daarbij de individualisering, social media, de 24/7 maatschappij en mondiger consumenten bij op. Houdt uw organisatie het nog bij?

Deze ontwikkelingen vragen nogal wat van organisaties, zowel in de profit als de non-profitsector. Zeker wanneer zij vanuit hun historie hier niet op ingericht waren. Het succes van uw organisatie wordt tegenwoordig dan ook bepaald door de mate waarin uw organisatie kan inspelen op steeds veranderende wensen van een steeds diverser publiek. En dat alles met minder budget en middelen en met een groter aantal concurrenten. Het onvoorspelbare organiseren, daar draait het voor HR om. Dit vereist flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties. Maar hoe zorgt u daar voor? En hoe krijgt u mensen in de organisatie mee in belangrijke ontwikkelingen?

Het Congres Over Strategische Personeelsplanning biedt u op op 17 november in één dag de concrete handvatten, succescases, inspiratie en oplossingen. Bekende namen uit het SPP-gebied als Hanneke Moonen en Gerard Evers helpen u mee het onvoorspelbare te organiseren en u kunt leren van praktijkcases als het UMC Maastricht en Fokker.

Bekijk het programma van het Congres Over Strategische Personeelsplanning op 17 november of schrijf u in.