Verdieping

4 tips om met training talent aan je te binden

Wie wil zorgen voor voldoende mensen met onmisbare vaardigheden, moet ervoor zorgen dat hij deze talenten wat te bieden heeft. Training is daarbij een onmisbaar instrument.

Dat schrijft Sean Pomeroy, CEO of Visibility Software, in een blog op HR-website TLNT. Hij geeft vier tips om ervoor te zorgen dat organisaties in de strijd om talent hun trainingsbeleid ten volle benutten:

  1. Zorg dat mensen weten dat je een werkomgeving biedt waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Het talent dat een organisatie nodig heeft om betrokkenheid en vooruitgang te creëren, vindt je niet bij mensen die graag blijven zitten waar ze zitten. Zij zoeken naar een organisatie die hen de kans geeft om door te groeien.
  2. Omarm informele training. De meeste werkgevers weten wel dat werknemers in de praktijk het meeste leren en kennen de waarde van informeel leren. Maar slechts weinigen faciliteren het informele leren ook. Werknemers die worden aangemoedigd om met elkaar samen te werken en van elkaar te leren, worden ambassadeurs van je werkgeversmerk.
  3. Geef ruimte om te groeien. Als mensen zich ontwikkelen en nieuwe vaardigheden leren, ontstijgen ze het niveau van hun huidige baan. Als je ze de kans geeft om door te groeien in hun carrière, loop je minder risico dat ze die nieuwe vaardigheden voor de concurrent gaan toepassen.
  4. Werp geen drempels op voor starters. Te vaak ziet Pomeroy nog in vacatures staan dat een aantal jaren ervaring is vereist voor een startersfunctie, terwijl het heel goed mogelijk is om mensen zelf te trainen voor de werkzaamheden.