Nieuws

HRM wil dat werknemer studeert naast werk

Nederlandse human resource (HR) managers vinden dat medewerkers continu in zichzelf moeten investeren. Ruim een derde van hen vindt dat medewerkers dit het beste kunnen doen via een studie naast hun werk. Van de HR managers geeft 90 procent aan dat de werkgever bereid is werknemers te ondersteunen tijdens hun opleiding. Dat blijkt uit een onderzoek van the Open University (United Kingdom) onder 500 HR managers in Nederland.

HR managers geven aan dat de werving van geschikte kandidaten de laatste jaren voor hen veel gemakkelijker (44%) en goedkoper (27%) is geworden. Voor sollicitanten wordt het vinden van een geschikte baan tijdens deze economische crisis daarentegen veel competitiever. Voor veel huidige functies is een praktijkgerichte academische titel (51%) of een titel van een gerenommeerde universiteit van belang (22%).

“Studenten staan voor de uitdaging om een studie te volgen, terwijl zij tegelijkertijd praktische kennis opdoen. Daarmee versterken zij hun carrièreperspectief. Gelukkig moedigt op dit moment 90 procent van de bedrijven hun werknemers aan om werk met een studie te combineren. Deze bedrijven ondersteunen daarmee hun medewerkers echt om in hun inkomen te voorzien, terwijl zij op hetzelfde moment ook studeren”, beargumenteert Matthew Brown, Digital Marketing Director van the Open University Worldwide.
Communicatie (43%),  flexibiliteit (32%) en teamwork (30%) zijn de drie meest belangrijke vaardigheden waar afgestudeerden over moeten beschikken.Het gebrek aan ervaring met het werken in verschillende landen (31%) en het ontbreken van kennis van vreemde talen (23%) zijn voor bedrijven de grootste tekortkomingen die zij bij medewerkers zien om te overbruggen.