Nieuws

Kerstman

Kerstpakket blijft in trek

Werknemers willen helemaal geen geschenkbonnen of geld. Een kerstpakket maakt ze het meest blij met kerst.De kerstattentie is nog steeds ongekend populair.

Dat blijkt uit een onderzoek van Vakmedianet, uitgever van onder meer deze website. Liefst 82 procent van de ondervraagde professionals geeft of ontvangt dit jaar een kerstattentie.

Gevraagd naar hun favoriete kerstpresentje gaf 57 procent van de werknemers aan nog steeds de voorkeur te geven aan het traditionele kerstpakket. Ook de tegoedbon is populair (34 procent). Ruim 4,3 procent van de ondervraagden ziet een geschenk of gift aan een goed doel als ideaal kerstcadeau.

Het laatste kerstgeschenk dat werknemers ontvingen, werd over het algemeen goed ontvangen. Iets meer dan 82 procent van de ondervraagden is van mening dat het laatste geschenk ‘mee viel’. De rest omschreef het goed bedoelde presentje als ‘tegenvallend’.

Het merendeel (60,1 procent) van de werknemers schat de waarde van zijn of haar kerspresentje in tussen de 21 en 50 euro. Ruim 17 procent denkt aan een bedrag tussen de 51 en 100 euro. En slechts 1,6 procent heeft het idee een geschenk te ontvangen dat méér waard is dan honderd euro.

Een kerstpakket kan overigens werken als een goede motivator voor het personeel, zo bleek uit eerder onderzoek.