Uitstroom

Exit ontslag vertrek

Kleine werkgever ziet na crisis personeel vertrekken

Vooral kleine werkgevers hebben het moeilijk om hun personeel vast te houden als de arbeidsmarkt weer aantrekt.

Dat blijkt uit Brits onderzoek door Robert Half. De afgelopen maanden heeft de Britse economie aan kracht gewonnen en zijn er meer banen gecreëerd dan werd voorzien. Het aantal banen nam met 177.000 toe tot een recordhoogte van 30 miljoen in het derde kwartaal. Het aantal werkzoekenden slonk met 48.000 tot 2,47 miljoen. De werkloosheid is in het derde kwartaal gedaald tot 7,6 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau in drie jaar.

Uit de enquête van Robert Half blijkt dat het aantal Britten dat nu een andere baan aanneemt, of actief aan het zoeken is, stijgt. De werknemers vinden dat ze te weinig beloning of erkenning voor hun werk krijgen. Vooral werknemers van kleine bedrijven en de publieke sector willen hun heil elders zoeken, schrijft het Chartered Managegement Institute. Een andere vertrekmotivatie blijft toch ook de baanonzekerheid bij de huidige werkgever of een slechte werk-privébalans.

TIP! Leren hoe je ook na de crisis de strijd om talent wint met strategische personeelsplanning? Bezoek het congres Over Personeelsplanning op 10 december in Doorn