Nieuws

UItzendkrachten

Talent laat zich lokken met flexibele werktijden

Nederlandse zakenmensen geven aan dat flexibel werken vaak een doorslaggevende factor is bij sollicitaties.  82 procent geeft de voorkeur aan een baan met mogelijkheden om flexibel te werken als er twee gelijksoortige banen worden aangeboden.

In de nieuwste enquête van Regus, aanbieder van werkplekken, bevestigt maar liefst 70 procent dat flexibel werken voor een beter behoud van personeel zorgt. Personeel werven is een duur proces. Veel internationale bedrijven willen deze kosten graag verlagen. Bedrijven verliezen direct of indirect geld wanneer iemand vrijwillig of gedwongen het bedrijf verlaat. Er schuilt bovendien ook verlies in vertraagde projecten, het wegvloeien van kennis en in gebrek aan continuïteit.

Volgens de respondenten in de enquête is flexibel werken een middel is waarmee een hoog personeelsverloop kan worden verlaagd (evenals de kosten voor wervingsbureaus): 70 procent van de ondervraagden noemt flexibel werken een bonus waarmee toptalent kan worden aangetrokken.

Verder laat de enquête zien dat:
•    72 procent van de ondervraagden meent dat flexibel werken medewerkers loyaler maakt;
•    62 procent van de werkenden een baan zal afwijzen wanneer flexibel werken niet mogelijk is;
•    53 procent langer bij de vorige werkgever zou zijn gebleven als er mogelijkheden waren geweest voor flexibel werken.

In reactie op het onderzoek stelt Robbert Klaassen, commercieel directeur van Regus: “Toptalent aannemen en behouden is een prioriteit voor succesvolle bedrijven, maar niet alle bedrijven kunnen grote bonussen of topsalarissen bieden en toch concurrerend blijven. Het tegengaan van personeelsverloop is ook belangrijk om kosten voor wervingsbureaus en het opzetten van lastige sollicitatieprocessen te vermijden. “