Productiviteit

Minder uren werken per week

Tijdregistratie met planning brengt rust en vertrouwen

Tijdregistratie wordt nog te vaak gezien als een ouderwets middel om de werknemers te controleren. Toch zijn sommige tijdregistratieoplossingen écht van deze tijd en voor deze tijd. Zeker belangrijk bij personeelsplanning omdat het, naast inzicht, ook juist rust en vertrouwen kan geven binnen organisaties.

Met de steeds moderne vormen van werken, zoals ook Het Nieuwe Werken, wordt vaak de discussie gevoerd dat tijdregistratie uit de tijd is. Deze ‘ouderwetse’ controle op de aanwezigheid van medewerkers past niet bij de flexibiliteit en vrijheid van HNW.

Rust en vertrouwen

Of toch wel? Door structuur en orde te brengen in een organisatie die veel werkt met zelfsturende teams, thuiswerkers en werknemers die op verschillende tijden werken, creëer je rust en vertrouwen. En dat is precies wat Het Nieuwe Werken wil brengen. Door de aan- en afwezigheid neutraal vast te leggen creëer je duidelijkheid. Zeker als er declarabele uren moeten worden gemaakt binnen projectteams.

Waar die uren gemaakt worden maakt dan natuurlijk niet uit. Je kunt ze altijd en overal registreren. Of je nu oud of nieuw werkt, op kantoor, thuis of onderweg. Met tijdregistratie kunnen declaraties en beoordelingen objectief worden gedaan. En dat vergroot juist het vertrouwen bij zowel werkgever als werknemer.

Voordelen

Tijdregistratie is ook echt een oplossing voor het heden, stelt Maarten de Lange, directeur van Bodet Nederland. Bodet Nederland maakt onderdeel uit van de Franse groep Bodet die al sinds 1868 producten maakt voor tijdregistratie. Van kerkklokken tot de meest moderne software en boekingsterminals van vandaag. De voordelen ervan zijn legio.
Met een goede registratie van de aan- en afwezigheid is er duidelijkheid voor zowel de medewerker, de leidinggevende als de werkgever. Alle partijen kunnen de gegevens bekijken, beoordelen en waar nodig bijsturen. “Medewerkers hebben meer inzicht in hun rechten volgens de cao waarmee ze werken. Anders moeten ze vooral afgaan op hun salarisstrook.” Waar vroeger de HR-afdeling steeds bevraagd werd over de saldi van bijvoorbeeld vakantie, overuren, toeslaguren en consignatiediensten, kan de medewerker dit nu online of zelfs vanaf zijn of haar telefoon opvragen met een mobiele oplossing.
Ook de hele papierwinkel van verlofbriefjes kan vervallen doordat de softwareoplossing van Bodet hierin voorziet. Vervolgens heeft iedere afdeling keurig inzicht in de bezetting van de komende periode.

Productiviteit

Ook helpt tijdregistratie om de productiviteit te waarborgen en waar mogelijk te verhogen. Zeker nu steeds meer werknemers flexibel werken. De ene werknemer begint vroeg omdat hij zijn kinderen ‘s middags wil afhalen van school. De ander begint juist later omdat hij ’s ochtends andere verplichtingen heeft. Om ervoor te zorgen dat al deze wensen worden afgestemd op de gevraagde productiviteit, wordt er op de productieafdelingen nog vaak gebruik gemaakt van spreadsheets.
De Lange: “Hier is ook enorm veel winst te behalen indien de planning met de tijdregistratie gecombineerd gebruikt zou worden. Elke verantwoordelijke voor een groep heeft direct inzicht in alle geplande en gerealiseerde aan- en afwezigheden. Daarbij kan ook desgewenst de tijd per kostenplaats of productieorder vastgelegd worden voor een goede nacalculatie.”

Meer weten over tijdregistratie? Download het e-book Waarom tijdregistratie.